background

Tentera Semut Putih

anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 26 December 2011

Holidays :)




hye blogger / stalkers / penjaga tepi kain orang and what so ever . hiks >.<
wahhhh , dah lama rasa yee x update belog . dah mcm apa dah belog neyh .
xtaw lhaa kenapa skg rasa malas jew nak update belog , hehe

oke , hari neyh fy nak cerita tentang HOLIDAYS !
Entry kali neyh agak panjang sikit . hope korang larat stalk :D

holiday tahun neyh x berape nak seronok lhaa MA ABAH !
oke fine , abah ckp
" bersyukur lhaa dapat pergi holidays , dapat jugak g jejalan tengok negeri orang daripada orang lain 2 , x pernah g holiday ,kita neyh tetiap tahun pergi . bersyukur jewla "
kwang3 , dah kena membebel 'ALHAMDULILLAH' !
bermulaa yee di SINI .............................................

>>>>>>>  24.12.2011 <<<<<<<<
abah beli tiket pukul 3 pagi dari stesen Ktm Jerantut ke Ktm Pasir Mas Kelantan .
tapi ketapi Delay 1 jam stengah , lambat . sooo puas lhaa tunggu at situ .
lebih kurang pukul 4.30 baru ketapi smpai .
EXCITED WEYHH !

first time kami satu family naik ketapi . motiff sebenar holiday at Kelantan sebab nak rasa naik ketapi jew  :')

>>> Snap pukul 4 pagi , before bertolak <<<

 oke , neyh abg fy . ngada mcm artis sgat lhaa 2 :p

 yg neyh mama fy . muda x ? hehs :)

 yg tengah2 abah fy , hensem x ? :D

 oke , bergambar ngan artis bruno mars *puii

yg neyh pulak akak fy , and budax kecik tomel-tomel 2 anak dia . nama dia qalissya . kesian pakngah dia tolak kepala dia sebab nak suruh dia pandang camera . aiseyh . kesian anak sedara makcu :)

hmm , agak x seronok lhaa naik ketapi neyh . mcm naik bas jew rasa yee . tapi sumpah scray GILA-GILA !
HAHA , nak tahu sebab apa ?
hari 2 nak piepie *kencing lhaa
then , toilet kat gerabak yg lain , soo masa nak lintas at tengah2 2 , nak pergi gerabak yg lain kann .
perghhh ! sumpah seram gila . mcm cerita Final Destination dah aq nengok . kui3
dia bergegar kuat gila taw , rasa mcm nak terpisah jew antara dua gerabak 2 .
eishhh , pasni Sumpah xnak naik dah , TAKOT !

>> TOILET <<
YA ALLAH , fy rasa itu lhaa toilet yg paling terbaik d kalangan yg terbaik punya toilet taw !
BAPAK LHAA BUSUK !!
hancing gila , eishh . sabar jewla .
x bole nak bernafas dduk dlm 2 .
tapi d sebab kann dah x tertahan , terpaksa lhaa jugak kann .
punya lhaa tahan nafas neyh . mcm dah x bernyawa dah . huhu
SABO JE LERR =.="
terhinjut-hinjut badan dduk dalam train :D

>>> dalam Train <<<

ketiduran d dlm train .

muka kepenatan menunggu x sampai2 Kelantan . 

oke , lelaki neyh abg ipar fy . suami akak :)

muka baru lepas bangun tdur . bapak lhaa serabai meyh :')

Alhamdulillah , lebih kurang pukul 11 a.m. kowt smpai stesen ketapi Pasir Mas :)
seronok jugak lhaa kann rasa .
lepas sampai cari kereta untuk pergi ka destinasi yg nak d tuju . naik kereta sapu .
mula-mula abah nak pergi rantau panjang , tapi akibat d HASUT dan DITIPU oleh pcik kereta sapu 2 .
abah bertukar destinasi , pergi ka Pengkalan Kubur .
kitaorang kann x pernah pergi Kelantan , soo ikot jewla kata pcik 2 .
cakap at abh rantau pjg x best lhaa , brang mahal lhaa , pengkalan kubur 2 byk barang bole dpt , murah2 .
tapi SUMPAH spoil gila holiday kali neyh , x seronok gila . baik shoping at jerantut . sama jew kowt rasa . hmm :'(
 then cari rumah tumpangan , rehat2 kejap . pergi makan pulak , lapar sgat dah .

 budax baju merah 2 memang kuat makan sikit .  hehe

 muka abah yang kekenyangan :)

masa untuk pergi Shoping ! dah kenyang kann . kui3

lepas makan pergi jejalan .
then balik semula ka rumah tumpangan . hmm , x seronok ! :(
dah lhaa tempat orang jual2 2 sampai pukul 6 jew , then semua dah balik umahh masing2 . aiseyhh .
aktiviti malam just pergi makan jew .
sunyi sgat malam 2 , baru pukul 8 tapi mcm dah pukul 12 mlm dah .
orang dah xdewk keluar . pelik betul -.-

# this is the FIRST DAY , nanti fy update for second day pulak kehh .
NANTI KAN TAW . babai !
fy nak pergi makan , al maklum lhaa fy neyh kuat makan budax yee . hiks :)
soo , KITA ENJOY ! * err

by :: fiffy_amri@hotlove.com










fiffy_amri@hotlove.com

1 comment:

Fiffy Nasri said...

cew comment . cew comment . hiks :)